5 Mayıs 2011 Perşembe

Makaron dediğimiz şey.....


Uzun zamandır tadını merak ettiğim bişeydir.Malum bu ara moda:)))))))) Bir çok blogta görüyorum renkli renkli makaronları.Artık test etmenin zamanı gelmişti.İşte size makaronun tarifi.Acıbadem kurabiyesi ile beze arası bişey.Hepsinin rengine göre tadı farklı.Pembesi çilekli,kahvesi kakaolu,böğürtlenlisi,antepfıstıklısı,çileklisi var.Ben en çok kahveliyi sevdim.Biraz fazla tatlı bu arada.Eee kalorilisi de bol.Yani öyle aman allahım ,olamaz böyle bir tat ,diyeceğim bişey değil.Franboğazlı tartoleti hiç birşeye değiştirmem ben(yalnız "Uzay" pastanesinin olacak).Üstteki makaronlar da "Uzay" a ait.Bursalılar iyi bilir.

Bu arada birazcık araştırma yaptım makaronla ilgili,buyurun canlarım...

Makaron Nedir ?Makaron kökü Venediklere dayanıyor, daha sonra 1800 lerden bugüne Fransızlardan günümüze kadar geldi. Dövülmüş badem şeker ve yumurta ile hazırlanan makaronun tadı tatmaya değer. Genellikle çikolata, kahve, çilek, vanilya, fındık ve fıstıklı olarak yapılmaktadır. Dışı gevrek içi yumuşak pasta olarak tanımlayabiliriz.

9 yorum:

  1. evet canım.. koşalım alalım yiyelim diyilecek birşey değil ama lezzetli birşey biraz acıbadem havasında! tatları çeşit çeşit bir kıtırık işte.. en farklı özelliklerinden biride fiyatı :) geçen yıl 78,- TL idi bu sene ne kadar bilmem.. istanbulda da beyaz fırından yada baylan pastanesinden almak gerek..

    herkese selam...

    YanıtlaSil
  2. Valla bilmiyorum fiyatını akşam benim kociş sürpriz yapmış,kocaman posteri görünce pastanenin dışında tutturmuştum tadına bakmanın zamanı geldşi diye .o da dayanamamış almış.çocuklar sevmedi.ben götürdüm yani....

    YanıtlaSil
  3. goruntusu guzelmıs .bende henuz yemedım.bırazda pahalıymıs galıba sımıcım :) afıyet olsun.

    YanıtlaSil
  4. renkli görüntüleriyle bir arada çok şirinler :))

    YanıtlaSil
  5. ben henüz tatmadım. tatlı delisi biri olarak çok ta merak ediyorum nasıl bişeydir?..

    YanıtlaSil
  6. kesinlikle bende kahveli derim ...

    YanıtlaSil
  7. Güzelde kilosu çok abartılı pahalı gelyor bana Smilenacım.

    YanıtlaSil
  8. Yapay renklerinden dolayı tedirgin ediyor beni. O yüzden denemedim hiç.Güzel miydi Semracım?

    YanıtlaSil
  9. Ben de yemedim hala, acıbademe benziyorsa güzeldir ama bayılırım.

    YanıtlaSil

yorumlarınız için teşekkürler !!!