8 Nisan 2014 Salı

"Uzay"pastanesi çikolata yapımı etkinliği

Bu cumartesi çok tatlı bir workshop'a davetliydim,"Uzay"pastanesinde çikolata yapımı etkinliği.Hiç böylesi kaçar mı.İyi ki katılmışım çikolata yapımı hakkında bir sürü değerli bilgi öğrendim.Çikolata yapmak narin bir iş.Öncelikle malzemeler kaliteli olucak.Herşey gramajla kullanılıyor,ısı çok önemli ve bunun gibi bir sürü püf nokta.
Etkinliğin en keyifli kısmı şefin talimatlarıyla birlikte çikolata yapmaktı.Hepimiz büyük bir keyifle ve etkinlik boyunca yalana yalana çikolata yaptık.
Bu ilk yaptığımız çaklıt,karışımı hazırlıktan sonra donması için bir müddet beklettik.
Bu işlem bitince kestik ve sonra süsledik.Daha sonrasını hiç anlatmiycam :))
Nefis nefiis oldu.
Yapım aşamasından bir kare,benmari eritirken devamlı karıştırmak gerek,ayrıca çikolataya kıvam vermek için muhakkak kakao yağ kullanılır ve en az 29-30 derecede işleme konulur.
Bu da yaptığımız nefis kuru yemişli bitter çikolatalar,bir de portakal dilimli çikolata yaptık.

İkramlarımız da vardı tabii ki,Bursada en güzel macaronu bence "Uzay" pastanesi yapiyor.Etkinlik sırasında imalathaneyi de gezdik,herşey bir numaraydı.
Yorgunluk çaylarımızı da içtik.
Biz Aslıcımla(Ebygale) ekip olduk,ellerimize sağlık,pek güzel yaptık.
Etkinlik sonunda sertifikalarımız da oldu.

İste biz  mutlu ,çalışkan ,sertifikalı bloggerler.
Kahve kendi yaptıklarınla daha bi keyifli oluyor galiba.
Özge hanıma ve Uzay pastanesi ekibine bu güzel etkinlik için çook teşekkür ediyorum.

5 yorum:

  1. Evet resmen eridim diyebilirim. Eve giderken markete falan uğrayıp çikolata alacağım kesin. Tabii sizin yaptıklarınız gibi olmayacak ama ne yapalım, azla yetinmeyen çoğu bulamazmış diyip kendimi rahatlatacağım:)

    YanıtlaSil
  2. Yine süper bir etkinliğe katılmışsınız, harikaaaa:)))

    YanıtlaSil
  3. canım benım ellerıne saglık


    banada beklerım sevgıler

    YanıtlaSil

yorumlarınız için teşekkürler !!!