23 Temmuz 2009 Perşembe

"AŞK" - bitti


"Aşksız geçen bir ömür beyhude yaşanmıştır.Acaba ilahi aşk peşinde mi koşmalıyım mecazi mi,yoksa dünyevi,semavi ya da cismani mi diye sorma ! Ayrımlar ayrımları doğurur.AŞK'ın ise hiçbir sıfata ve tamlamaya ihtiyacı yoktur.
Başlı başına bir dünyadır aşk.Ya tam ortasındasındır,merkezinde,ya da dışındasındır,hasretinde."
.
ELİF ŞAFAK
.
NOT: Çok beğendim.Okumayan kalmadı sanıyorum ama varsa da hemen alıp okusun.

21 Temmuz 2009 Salı

Efe yazı yazarsa

İDYCOH (İndiana Jones)
A (adada) KT (kötü) BŞ (bişey) VA (var)
.
Efe günlerdir yazı yazmaya çalışıyor.İlk başlarda öylesine bişeyler karaladığını düşünüyordum ama öyle değilmiş.Adam bayağa yazıyor.Yalnızca alışık olduğumuz tarzda değil.Sesli harfleri kullanmıyor.Sadece sessiz harflerle yazıyor.Oku bakalım diyorum.Okumaya başlıyor ve tüm harfler tutuyor.Mesela - Brk gtt(Berke gitti).Şimdi ne olacak bilmiyorum.Kesinlikle okula başladığında aklı karışacak.Ayrıca el yazısıyla yazacakları için orda da biraz zorluk çekebilir.Ayrıca matematik problemleri çözmeye bayılıyor.Kendi kendine problemler yazıp yazıp çözüyor.Bu oğlan galiba matematiği sevecek.Umarım fazla zorluk çekmeyiz 1. sınıfta ,zira Efe biraz hareketli ve herşeyden çabuk sıkılan bir çocuk.Sizce doğruyu mu öğretmelimiyim,yoksa böyle kendi kafasına göre bişeyler yapmaya devam mı etmeli?!? Aklını daha da çok karıştırmak istemiyorum.bu konuda tecrübeli anneler varsa yardımlarınızı bekliyorum.
NOT: üstte ki yazdıklarından küçük bir örnek.Orda biraz karışık yazmış.Bu ilk yazdıkları .Şu an tüm sessizleri tamı tamına yazıyor.Tabii yine sesli harflar olmadan.

10 Temmuz 2009 Cuma

"Yüzyılın aşkları"(Can Dündar) ve "Sevgi fırtınası"

" Uygarlık tarihi biraz da aşkların tarihidir.Bu kitapta geçtiğimiz asra damgasını vuran aşk hikayeleri var.Kimi meşhur olmuş,kimi unutulmuş,kimi efsanevi,kimi berduş aşklar bunlar...
Mustafa Kemal Atatürk ve Latife Hanım'dan,Enver Paşa ve Naciye Sultan'a,Adnan Menderes ve Ayhan Aydan'dan,Nazım'la Piraye'ye,BedriRahmi-Eren Eyuboğlu'dan,Yüksel Menderes ve İpek Kramer'e,Yılmaz -Fatoş Güney'den,Yıldız Kenter ve Şükran Güngör'e,Melih Kibar ve Çiğdem Talu'dan,Selahattin Pınar'la Afife Jale'ye..."
Bir solukta okunacak harika bir kitap.Benim elime yeni geçti,belki bir çoğunuz okumuşunuzdur.Okumayanlar için kesinlikle tavsiye edilir..
.

Gelelim filmimize-"Sevgi fırtınası"("Nights in Rodanthe").Kesinlikle göz yaşlarınızı tutamayacaksınız.Bu ikili daha önce de bir araya gelmişlerdi.Richard Gere'e zaten söyleyecek söz bulamıyorum.Bu kır saçlı adamı seviyorum.Diana Lane de çok başarılı.İzlemeyen varsa tavsiye ederim...
.
SICAKLARA İNAT,HERKESE ŞAPŞAHANE BİR HAFTASONU DİLİYORUM !!!

6 Temmuz 2009 Pazartesi

Anne artiz olmak istiyormusun ???



-Anne artiz olmak istiyormusun???
-Nasıl yani?
-İşte dizidekiler gibi.Ben film çekicem ve seni o filmde oynatıcam.Sonra da artiz olacaksın.Çok para kazanacaksın.
-Hımmm,peki hangi rolde oyniycam?
-Ben sana buldum uygun rol anne.Aşçı rolünde oyniycaksın.
-Ama ben zaten hergün bu rolü oynuyorum.
-İşte o yüzden anne.Çok güzel oynarsın.Ünlü olursun.
-Tamam tamam kabul ediyorum.Ne zaman çekicez bu filmi ?
-Yarın çekiyoruz.Cuma günü de sezon finalini çekicez.Tamam mı ?
Efe bu ara film çekme işine takmış durumda.Bütün gün kafasında bir takım senaryolar yazıyor.Makinayı video moduna getirip mini diziler çekiyor.Sonunda annesini de artiz yapmaya karar verdi.Hayırlısı.Yakında aşcı rolünde azcık çilli ,boyu çok uzun olamayan,saçları omuzunda bir bayan görürseniz bilin ki o benim.Çekince söz buraya koyacağım.Şimdilik Türkan Şorayla idare edin.Ne güzel kadın yaaa...

Güzel bir hafta sizin olsun !!!
.