18 Aralık 2014 Perşembe

Şövalye bere yapımı


Dün bu sevimli bereyi yaptım.Değişik bir şeyler yapmak iyi geldi doğrusu.Sabah Instagram'da paylaştığımda ,nasıl yaptınız sorusuna kayıtsız kalamayıp ,çok yorgun hissetmeme rağmen yazmaya karar verdim.Berenin yapımı aslında diğerleri gibi.
Önce dört zincir çektim,kapattım,içine 10 tane ikili trabzan yaptım.İkinci ve üçüncü sırada sayıları iki katına çıkardım.Dördüncü sırada ikide bir gibi artırdım,sonraki bir kaç sırada da üçte-dörtte bir gibi artırdım.Bu işlemi eşimin kafasına ölçerek sonlandırdım,yani üst taban tam oturduğunda arttırmayı bırakıp toplamda 19 sıra örerek bitirdim.20. sıraya geldiğimde bereyi ortadan katlayıp ,arka ortaya eşit gelecek şekilde örgüyü uzattım(5 sıra ördüm).Bitirince bollanmasın diye bir sıra komple sık iğne yaptım.Tüm bereler de bollanmasın diye bunu yapıyorum.

Gelelim detaylara.Ön ağız kısmı iki renkle ördüm.4 ikili trabzanla başladım ve her sırada yanlardan bir bir artırdım.5 sıra gri , 4 sıra siyah ördükten sonra bitirdim ve bunun aynısından bir parça daha örüp ortadan diktim.Yanlar estetik dursun diye sık iğne ile bir sıra geçtim.Bunu yaparken her iki yana düğme için birit yaptım.
Görüntü olarak böyle.Bu ön parça ayrıca atkı görevi de göreceği için çok kullanışlı bir detay bence.Örneği Pinterest'te gördüm.Yapım aşamasını kendi kafama göre yaptım.
Zırhın bir de tepe kısmı var.Onun için de yetirince zincir çekip ikili trabzan ördüm.İkiye katladım,iki yanından diktim(sert durması için),sonra da  bereye sabitledim.Her iki yana düğme diktim.İp olarak "Nako-Vizon"kullandım,tığ numaram 2,5mm.
Dilerim açıklayıcı bir yazı olmuştur.Benden bu kadar.
İyi perşembeler!!!

6 yorum:

  1. Azmine, enerjine hayranım! Süpersin Semra!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım Aydacım teşekkür ederim,sen de öylesin

      Sil
  2. Ne sevimli olmuş, ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  3. Elinize sağlık.güzel olmuş ben de yeni torunum için başladım. İnternette gördüm değişik yapayım dedim az kaldı bitince paylaşayım

    YanıtlaSil
  4. Paylaşımlarınız harika ilgiyle takip ediyorum. Başarılar.
    http://www.remtamutfak.com

    YanıtlaSil
  5. bere cok guzel gorunuyor elinize saglik
    bir sorum olacak yapmaya baslandiginda marul gibi bir gorunumde olmasi normalmi :(

    YanıtlaSil

yorumlarınız için teşekkürler !!!