14 Aralık 2016 Çarşamba

Simple Lacy Shell Stitch parmaksız eldiven yapımı

DSC_0283

Dün söz verdiğim gibi eldivenin yapımını biraz çileli de olsa paylaşıyorum . İnsanlar hemen paylaş diye ısrar ediyorlar ama bilmiyorlar ki blogta bir şey paylaşmak o kadar kolay değil . Önce fotoğraf makinesiyle foto çekeceksin , onları bilgisayara atacaksın , düzenleyeceksin , oradan Flickr'a yükleyeceksin , oradan kopyalayacaksın , yine bloga atacaksın , yazıyı döşeyeceksin , en son da  yayınla tuşuna basacaksın . Yazarken bile yoruldum . Ha bi de sergileyeceğin ürünün pattern'ini çıkaracaksın ki bu da uzun iş .Görüyorsunuz hep emek gereken şeyler . Nolursunuz artık kızmayın yayın yapmıyorum diye , inanın vakitle yarışıyorum bu sene . Ne  zaman vakit bulursam zaten yazıyorum .Hem de seve seve. Buranın yerini hiç bir yer tutmuyor .


DSC_0276
Gelelim yapımına , fazla uzatmayacağım lafı . Önce malzemeleri sayayım . Ben  ip olarak hırkadan kalan ipleri kullandım , yani "Alize- Lana Gold" .Yünlü bir ip olduğu için sıcacık tutuyor . Tığ numaram 3 mm. Başlangıçta  40 zincir çekiyoruz , bileğiniz ve eliniz minik ise 35 de çekebilirsiniz . Size kalmış . Zinciri çektikten sonra iki ucunu birleştiriyoruz ve üzerine 9 sıra sık iğne yapıyoruz . Yalnız bildiğimiz sık iğne değil , örerken ilmeği arkadan tek alıyoruz , yuvaya batmıyoruz , yuvanın arka ilmeğine batıyoruz . Anladınız mı acaba (video bulursam , link atarım) . Şimdi bilek kısmını ördük , geçiyoruz üst kısma . Bunun için  Simple Lacy Shell Stitch yapıyoruz .Videosu BURADA . Kısacası bir yuvaya önce iki ikili trabzan yapıyoruz , araya iki zincir çekiyoruz ve sonra aynı yuvaya yine iki tane ikili trabzan yapıyoruz . Buraya kadar anlaşıldı mı ?!? Peki bu Stichten kaç tane yapıyoruz 9 adet yapıyoruz , aralara 3 adet  bırakıyoruz .En son trabzana gelince karşıdaki yuvanı üst köşesine bir kez batıp çıkarıyoruz ki sırayı tamamlayalım . Sonraki sıra için yuvanın ortasına (iki zincirin üstüne) yine tarif ettiğim ve video da izlediğiniz işlemi yapıyoruz .Bu şekilde 4 sıra yaptıktan sonra parmak kısmına geliyoruz . Onun için 4. sıra bittikten sonra 10 zincir çekiyoruz ve zinciri karşısına gelen yuvanın tepesine batıyoruz ve aynı şekilde örneği örmeye devam ediyoruz .5. sırayı tamamlıyoruz ve bu sefer 10 zincirin üzerine Simlple Lacy Shell Stich'i tekrar yapıyoruz(6. sırada) .Parmak deliğimiz oluşmuş bulunuyor . Bitirmek için 3 sıra daha örüyoruz. En son sırayı sık iğne yapıyoruz ki düzgün dursun . Bilmem anlatabildim mi ???  Muhteşem anlatma stilimle .Takılırsanız bol bol sorun , mutlaka cevaplarım . 

DSC_0257

DSC_0270
DSC_0253
DSC_0260
DSC_0284

Ben bu eldivenleri arkadaşlarıma örüyorum . Yılbaşı hediyesi olacaklar . Umarım beğenirler . Küçük şeylerden zevk almaya bakın ve küçük şeylerle sevdiklerinizi mutlu etmeye çalışın . Mutluluk zaten bu . Kocaman şeylerde aramayın . Yanı başımızda çünkü .

13 Aralık 2016 Salı

Granny Square Rudolf yapımı

DSC_0249

Bu sene ne Yılbaşı heyecanı , ne Yılbaşı havasına girebildim .Yaşanan olaylar  ve acılar hepimizi mutsuz , gelecek kaygısı taşıyan insanlara dönüştürdü . O kadar üzgünüm ki , yazacak söz bulamıyorum .Yazamayınca , haykıramayınca , kimine göre lüzumsuz ama bana terapisel gelen örgülerime sarılıyorum ben . Gece yine bu can ağrısıyla daha önce Pinterest'te gördüğüm bu Rudolf kuzusunu yaptım . Ben hediye paketi süsü olarak kullanmayı düşünüyorum . Biraz kafama göre ördüğüm için kare şekli azcık bozuk oldu  :)) Doğaçlama örmenin sonuçları .
İp olarak Apple iplerini ve Dinç iplerini kullandım . Tığ numaram 3,5 mm. Önce 4 zincir çektim  , kapattım ve içine 11 ikili trabzan yaptım . 2. sırada sayıyı ikiye çıkardım 22 trabzan yaptım,yani tek yuvaya iki defa battım(kırmızı renk kullandım) . 3. sırada 2 normal 1 çift yaptım(açık kahveye geçtim) . 4. sırada 2 çift 1 normal battım .5. sırayı sık iğne yaptım , onu da 3 normal 1 çift battım .  Anlatımımı seveyim , anlamışsınızdır diye umuyorum  . Sonraki sırada beyaza geçtim , yani 6. sıra , 3 tek ,2 çift ördüm. 7. sıra da köşeleri oluşturtum . Köşe için tek yuvaya 2 ikili trabzan , araya 2 zincir ve sonraki yuvaya yine 2 ikili trabzan yaptım . Bu şekilde köşeyi oluşturuyoruz . Sonra 10 tane sık iğne yaptım ve yine köşe oluşturmak için tarif ettiğim şekil . Son sırayı kırmızı renk yaptım , görüldüğü gibi örüyoruz . Sadece köşelere 3 defa sık iğne yapıyoruz , köşe belirgin olsun diye . Kulakları da yaprak yapar gibi ördüm . 5 zincir çektim , zincirin her iki tarafına tekli trabzan yaptım , sonra da ekledim dikerek . Burnunun yanına beyaz iple ışık efekti verdim . Göz ve ağzı  kahve renkli iple işledim . Boynuzları da zincir örerek yapıp diktim . İşte bu kadar ,anlatımda sınıfta kaldın derseniz , fotoğraftan da takip edebilirsiniz . 

Güzel günler dilemek istiyorum , güzel günler görmek istiyorum , umutlu yarınlar olsun istiyorum . Kimsenin evladı ölsün istemiyorum . Hep mutluluktan göz yaşı dökelim istiyorum...Çok mu şey istiyorum :((

DSC_0245
DSC_0241
DSC_0239

"Cadde Üstü" Özlüce blogger davetimiz

Geçenlerde bizim blogger grubu çok keyifli bir yere davetliydik - Özlüce "CADDE ÜSTÜ" şubesi . Burası nezih  Cafe -Bistro tarzı bir yer . Hem yemek yiyebileceğiniz hem de  keyifle bir şeyler içebileceğiniz bir mekan . Menüsü oldukça zengin ve leziz . Tatlı konusunda inanılmaz başarılı buldum .Özellikle sufle ve brownie nefisti .

s
Mekanın iç tasarımı Bursa'nın başarılı iç mimarlarından Esat Fişek'e ait . Çok sıcacık ve keyifli olmuş .Poz vermeden olamazdı  :)
e
Başlangıcı böyle zengin peynir çeşidi olan bir tabak ile açtık .
r
Daha sonra çok lezzetli bulduğum güveçte kaşarlı mantar ile devam ettik .
t
Pizza konusunda da oldukça başarılılar .
y
Brownie 10 numaraydı .T iramisu ve cheesecake de oldukça lezzetliydi .
p
ı
a
o
u

İç mekan çok etkileyiciydi . Ayrıca üst katta özel toplantılar verebileceğiniz bir yere de sahip . Kısacası dört dörtlük bir yer olmuş . Ayrıca belli akşamlarda canlı müzik varmış , bu kısım şahane . Bu güzel davet için sahibine ve organizasyonu yapan Fatoş hanıma içtenlikle teşekkür ediyorum . Yolunuz açık olsun .
Instagram: caddeustu_ozluce
Adres :29 Ekim Mah. Ahmet Taner Kışlalı Cad. No: 31/A Bursa