28 Şubat 2015 Cumartesi

Yumurtalar için şapka yapalım mı???

Çok severek takip ettiğim Yvestown 'un blogunda daha önce gördüğüm bu şirin şapşi şapkalardan dün nihayet yaptım.Gerçekten çok sevimliler.Yarın oğlanlara kahvaltıda sürpriz yapıcam.Eminim çok sevecekler :)


Yapımı son derece kolay.Önce 4 zincir çektim,kapattım.Sonra içine 6 sık iğne yaptım,sonraki sırada iki katına çıkarttım sayıları.Üçüncü sırada da  aynı şeyi yaptım ve yaklaşık dokuz sırada bitirdim.Her iki yana kulaklık ördüm,bağlamak için ip bıraktım,tepeye de ponpon yapıp diktim.İşte bu kadar basit ve hızlı bir yapımı var.Haydi siz de deneyin.Çok eğlenceli ..
Mutluluklarla dolu bir cumartesi olsun !!!

27 Şubat 2015 Cuma

Cuma projesi

 Merhaba blogum.Bir gün yazmasam eksiklik hissediyorum nedense.
 Bugün bir arkadaşımın isteği üzere bu dantelden yapmaya başladım.değişik bişey yapmak iyi geliyor.
Daha önce "Anchor-Fantastic" ile yapmıştım ama piyasada bulunmuyormuş artık ve çok aramama rağmen beyaz hiç bir yerde kalmamış.Bende ondan biraz daha ince olan"Ulukardeşler" diye bir ip aldım.Güzel bir ip,merserize gibi.Ayrıca bir çok rengi var.


 Benden haberler böyle.Güzel bir cuma dilerim.Bahar geldi galiba ,iki gündür hava mis gibi...
MUTLU HAFTASONU !!!



24 Şubat 2015 Salı

Salı projesi- kavanoz giydirme

 Canım arkadaşım Hürrem, İnstagram hesabında harika bir Jar Project başlatmış.Katılmamak olmazdı.Nasıl olsa evde Nutella kavanozundan bol bişey yok.Ben süslemeyi biraz tembel işi yaptım.Bileklerimin ağrısı artınca bugün, hemen üç çiçek örüp diktim.Aslında oraya bişeyler işlemekti niyetim ama bir sonraki sefere bıraktın.
Gelelim yapımına -önce kavanozumuzun çapı kadar zincir çekiyoruz,sonra kıvrım kısmına gelene kadar sık iğne yapıyoruz.Kavanozun kıvrımlı kısmına gelince her iki taraftan eşit şekilde ilmek eksiltiyoruz.Yani 3 sırada ,birer ilmek atlıyoruz ve ağız kısmına gelince bitiriyoruz.Oraya uygun bir kurdele bağlayabilirsiniz mesela .Bende uygun renk yoktu .
 Genel görünümü böyle oluyor.
 Arkaya minik bir birit yaptım ve düğme diktim.

 Daha önce bir kaç arkadaş bu çiçeğin yapımını sormuştu.Gerçi bir kaç şekilde yapılıyor ama ben en hızlı ve basit olan şekli tarif edeceğim.Kısaca anlatmak istiyorum.Önce yaklaşık 50 zincir çekiyoruz(boyu size kalmış)Sonra üzerine 5 ikili trabzan, 1 sık iğne yapıyoruz ve sıra bitene kadar bu şekilde devam ediyoruz.Bitince  bu şekil oluyor.

 Daha sonra ördüğümüz parçayı yuvarlıyıp dikiyoruz.Bu kadar kolay.

Yaprak yapımı da çok kolay.Önce yapmak istediğiniz boyutta zincir çekiyorsunuz,sonra ilk ilmeği sık iğne yapıyoruz,sonrakileri ikili trabzan,en son ilmeye gelince yine sık iğne yapıp,tersini çevirip bu sefer bu tarafa aynı şeyi uyguluyoruz.



Bir projenin daha sonuna geldik.Salıyı da atlattık.Sağlıcakla kalın!

Çiçekler: -"Ören Bayan-Dora"
Kazak:- İhraç fazlası
Tığ-2,5 mm.

23 Şubat 2015 Pazartesi

Yeni haftaya merhaba

Yeni haftaya merhaba.Dilerim çok güzel geçer.Baharın yakında geleceğini bilmek içimi ısıtıyor...Umut ne güzel bişey...
Battaniyem bitti,ipim de aynı zamanda bitti.Bugün bu yağmurda ,sırf alabilmek için çarşıya çıktım.Maalesef sadece iki tane buldum.İpim ihraç fazlası olduğu için başka yerde yok,çünkü markası bile yok.Adam formalite etiket koymuş(zaten bu sebeple ipinizin markası ne diyenlere cevap veremiyorum).Neyse ki hafta sonu getirecekmiş.O zaman alırım ,bu arada da biraz dinlenirim,çünkü ciddi şekilde yine bileklerim ağrıyor ve kenarlara ne yapacağıma dair araştırma yaparım.Sanırım karar vermek zor olacak  :)

19 Şubat 2015 Perşembe

Kar tatili dediğin

Ne güzel kar yağdı bu sefer.Hava bugün düne göre çok daha yumuşak.Madem kar tatilindeyiz bizde bir kardan adam yapalım dedik.Zeytin gözlü,havuç burunlu  şapşık bişey yapabildik.


Kar tatili dediğin anne pizzası demek.Bunu tatillerde hep yapıyoruz.
İnstagramda arkadaşımın hesabında ,hasır ipten iki şişle bişeyler yaptığını görünce, hemen bir deneme yaptım.Pek güzel duruyor.
Mimozaları severmisiniz?Ben bayılırım.Mis gibi de kokuyor.
 Dün toplamadığım sümbülleri bugün topladım.Resmen odayı kokuttular.Çiçek mutluluk veren bişey bu kesin.
Neydi sloganımız :"valiye selam,tatile devam"

18 Şubat 2015 Çarşamba

İsyanım var bugün


Sabah uyandığımızda her yer bembeyaz olmuş, gece biz uyurken.Evet seyretmesi çok güzel ama karın bir de çile halleri var.Servis bir saat gecikmeyle geldi.Artık kaç saatte gitti onu bilemiyorum.Esas olay gece ne olucak,dönüşte.Bugün Bursada okulları tatil etmeyen büyüklerimizi yanaklarından öpmemi beklemeyin.Hayır başka zaman kar yağışı uyarısında okullar tatil edilirken bugün bu kadar kar varken niye etmezsiniz işte isyanım buna.
İsyanım bu ülkede kar topu oynarken,camına top geldi diye,bir insanı bıçakla ulu orta öldüren esnafa.İsyanım  bu canilerin hak ettikleri cezaları almamalarına.İsyanım karısını sokakta herkesin ortasında döven ve buna hiç ses çıkarmayan vatandaşlara.İsyanım bunlara alkış yapanlara, destekleyenlere.İsyanım insan ayırımı yapanlara,isyanım dini herşeye alet edenlere.Oysa ne güzel dinimiz var bizim,temeli sevgi saygı olan...

Bugün proje yok üzgünüm,isyan var...
P.S.-Keşke dün bahçedeki sümbülleri toplasaymışım :(

17 Şubat 2015 Salı

Salı projesi-örgü iğnelik

 Her güne bir proje yapmaya odaklanmış gibiyim,nasıl olduğunu anlamadan bu çıktı gece ortaya.Bazen iplerin renkleri beni acayip cezbediyor.İşte o anda örmeye başlıyorum,artık ne çıkarsa bahtıma :)
 Gece bahtıma iğnelik çıktı.İyi de oldu.Hatta annem de sipariş verdi .Onunkine bir de asmak için ip yapıcam.
 Gördüğünüz gibi ortasına granny square yaptım,sonra sık iğneyle top örer gibi devam ettim.İçine bir parça kumaş yerleştirdim,sonra da elyafla doldurup kapattım.
Bugünkü projenin de sonuna geldik.Acaba yarın ne çıkacak :))
Kendinize iyi bakın,Sibirya soğukları kapıdaymış aman ne güzel !

16 Şubat 2015 Pazartesi

Yeni hafta,yeni proje,yeni umutlar

Uzun süre aynı proje üstünde çalışmak insanı sıkıyor.İşte bu sebepten battaniyeme biraz ara verip ,araya böyle renkli bir yastık sıkıştırayım dedim.Hem gözüm gönlüm açılsın istedim .
 Renkli şeyler bana iyi geliyor.Bu örneği bir çok blogta görüp hep denemek istemişimdir.Çoğu bu motiflerden battaniye örmüş.Ben battaniyeyi göze alamam(yarım kalanlar beni yer)anca bir kırlent yapabilirim.Yapımına gelince yapımı gerçekten çok kolay.Severek takip ettiğim Solstrikke çok güzel görseller ve pattern paylaşmış-BURDA  bir göz atın derim.
Renkleri rastgele kullanıyorum,elimde ip stok'u biraz fazla o sebeple biraz eritmem lazım.Birleştirmeyi beyaz renkle yapıcam.Çok büyük bir kırlent olmayacak ,belki dikdörtgen olabilir.Henüz karar veremedim.
 İp olarak "Ören Bayan-Dora " kullandım,tığ numaram da 2,5mm.


Bugünlük benden bu kadar.İçimde bir yerde kocaman bir sızı var.Çocuklarımız için tek dileğim ,kötüklerden uzak tertemiz bir dünya.

14 Şubat 2015 Cumartesi

All you need is love




All you need is love...
Güzel bir haftasonu olsun!
Kalbin yapımı burda

Yüreğim acıyor anne

Bugün sevgi pıtırcığı olmayı ,sevgiye dair geyikler yapmayı çok isterdim ama yüreğim acıyor anne.Yüreğim acıyor çünkü gençliğinin baharında, gencecik bir çiçeği soldurdular.Hem de hiç acımadan,büyük bir vahşetle.Tek suçu neydi biliyormusun-toplu taşıma aracına "kadın başına" binmekti.Şöförün,şöförün oğlunun ve onun arkadaşının tecavüzüne uğradı.Yazmak bile insanın canını acıtıyorken, o üç cani hiç acımadı.Bıçakladılar yetmedi,yaktılar,sonra da nehre attılar.Halbuki o gencecikti daha 20 yaşında,daha yolun başında ve tek suçu "Kadın Başına"o lanet toplu taşıma aracına binmekti,tek suçu "KADIN" olmaktı...Bu son olmayacak biliyorum ama sessiz kalmak istemedim.Bir anne,bir kadın ve en önemlisi bir insan olarak utanıyorum ve korkuyorum aslında.Artık bişeyler değişmeli müebbet yetmemeli...Sesimi duyan var mı,sesimizi duyan var mı?!?
Özgecan Aslan'ın ailesine sabırlar ve dayanma gücü diliyorum allahtan ve bu insanlık ötesi suçu işleyen canilerin en ağır cezayı almalarını :(

13 Şubat 2015 Cuma

Tığla selanik örneği

 Tığla Selanik örneğini,arkadaşım Deryanın blogunda  gördüğümden beri çok  beğenip ,yapmak istediğim örneklerden biri oldu.Dün instagramda birbirimize Honey diye seslendiğimiz tatlı arkadaşımın sayfasında da görünce ve  bana da öğretirmisin deyince ,sağolsun hiç üşenmedi uzun uzun tarif etti(nasıl bir cümle kurdum ama :).Şimdi bende size tarif etmeye çalışacağım.Yapımı gerçekten çok kolay.Özellikle kalın ip ve tığla çok hoş duruyor.
 Önce ne yapacaksak onun boyutunda zincir çekiyoruz.Sonra tıpkı trabzan yapar gibi tığa ipi bir defa doluyoruz .
İlk iki ilmeyi boş bırakıp,üçüncü yuvaya batıp,sık iğne yapar gibi tek seferde çekiyoruz.(toplam üç ilmek oluyor)Fotoğrafta görüldüğü gibi.
 İlk başlangıç sırasını bu şekilde tamamlıyoruz.Bir sonraki sıraya dönmek için iki zincir çekiyoruz ve bunu her bitişte ve başlangıçta yapıyoruz.
Öbür  sıraya geldiğimizde  ipi yine aynı şekilde doluyoruz,fakat bu sefer ilmeklerin önündeki boşluğa değil,arkadaki tek ilmeye uyguluyoruz.Fotoğrafa daha dikkatli bakarsanız nereye battığımı göreceksiniz ,tam arkaya (tek katına )Bunu her sırada aynı şekilde yaptığımızda fotoğrafta gördüğünüz örnek oluşacaktır. Bu kadar basit ..
 Bu arada ip ne kadar kalınsa o kadar iri  görünüyor örnek.
 Honey anlatabildim mi ??? Haydi sende blog aç :)) Benim anlatımımla anlamadım derseniz arkadaşım Deryanın blogunda ki post'una da göz atın.
Mutlu haftasonu dilerim !!!